Jenny och Fredric från Göteborg

Projektledare

Bor:

Göteborg

Bakgrund

Jenny: -”Jag bor i Floda, med min man och 3 barn. Jag har under flera år arbetat med projektledning på Trafikverket, stora projekt, med projekt av olika karaktär. De senaste åren har jag varit projektledare för projektet Olskroken planskildhet, en av entreprenaderna i projekt Västlänken”.
Fredric: -”Jag 45, född och uppvuxen i Göteborg. Efter värnplikten som jag gjorde i Flottan började jag plugga väg- och vatten på Chalmers. Jag tog examen 2004 och har därefter arbetat som entreprenör inom en rad olika projekt och roller”.

Intervju

Vi intervjuar två av våra nyaste medarbetare i Göteborg, Jenny Tallberg och Fredric Bohman, som nu börjar bli varma i kläderna efter att ha börjat hos oss under våren.

Varför ville ni börja hos oss på Infra Action?
Jenny: -”Efter 13 på Trafikverket ville jag vidga mina vyer med erfarenhet från privat företag och konsultverksamhet. Jag lockades även av att det är ett mindre företag med stora möjligheter att få vara med och påverka. På Infra Action har jag möjlighet att utvecklas tillsammans med företaget”.
Fredric: -”Efter att ha arbetat länge som entreprenör kändes det intressant att få arbeta med andra typer av frågeställningar och kunna använda den kunskap man har byggt upp under åren”.

Vad jobbar ni med just nu?
Jenny: -”Just nu arbetar jag som uppdragsledare i ett projekt i Ale kommun. Där stöttar vi kommunen med projektledningsorganisation för byggnation av ny överföringsledning mellan Älvängen och Göteborg. Efter sommaren kommer jag även ha rollen som gruppchef”.
Fredric: -”Just nu är jag dels entreprenadsakkunning i samma projekt som Jenny, överföringsledningen i Ale och dels har jag en roll som inom projekteringsledning och produktionsplanering för de förberedande markarbetena för Volvo och Northvolts nya batterifabrik i Torslanda”.

Hur tycker ni att den första tiden på Infra Action har varit?
Jenny: -”Roligt och lärorik! Jag kände mig direkt välkommen i gänget. Det finns en bra gemenskap även om de flesta sitter större delen av tiden ute i olika projekt. Samtidigt känns det som jag redan hunnit utvecklats mycket i min roll som projektledare”.
Fredric: -”Den har varit bra, lätt att känna sig välkommen som ny då alla kollegor är väldigt öppna och trevliga! Det känns, som man säger, som att det är högt i tak”!

Hur skulle du beskriva Infra Action för en utomstående?
Jenny: -”Ett mindre företag men eftersom vi är ett dotterbolag till en större koncern så finns samtidigt många fördelarna som ett större företag har. Ett företag med mycket engagemang, det märks att det finns ett stort driv och kompetens inom företag”.
Fredric: -”Ett företag med platt organisation och med snabba beslutsvägar. Action, helt enkelt”!

Slutligen, vad gör ni helst en ledig lördag?
Jenny: -”Jag umgås helst med familjen, nu på sommaren spenderar vi gärna dagen på vårt sommarställe på västkusten eller på en utflykt med båten till någon av öarna”.
Fredric: -”Lite beroende på säsong och väderlek men jag ägnar mig gärna åt båtliv. Sen brukar en löparrunda vara inplanerat på lördagar – även om jag inte på något sätt vill påstå att det är årets alla 52 lördagar som det löptränas. Tyvärr är inte kontinuiteten i löpspåret så total”.